Pinocchio

Autor(i):Carlo Collodi

51.75 lei69.00 lei

O editie de colectie a celebrei opere scrise de italianul Carlo Collodi si ilustrate de marele artist roman Val Munteanu.

Livrare in: 2-3 zile lucratoare

Ce au in comun Carlo Collodi si Val Munteanu? Primul este un scriitor italian, autorul unor carti didactice pentru copii, iar cel de-al doilea este unul dintre cei mai prolifici ilustratori romani, conceptia sa artistica abordand caricatura, ilustratiile de presa si de carte, grafica de sevalet sau arta decorativa. Ei bine, Carlo Collodi a scris celebra poveste „Aventurile lui Pinocchio”, iar Val Munteanu este unul dintre ilustratorii sai, acesta fiind punctul de contingenta al celor doi artisti.

Dar ce mai stim astazi despre Pinocchio, in afara de neaosa vorba care ne avertizeaza de legatura dintre minciuna si crescutul nasului? Din fericire, istoria faimosului personaj este mult mai ampla, iar insemnatatea ei nu poate fi redusa la un jargon cliseizat.

Povestea papusii de lemn isi are inceputul in atelierul mesterului Cireasa, un tamplar care daduse peste o bucata de lemn numai buna pentru un picior de masuta. Dar nici ca reuseste mestesugarul sa isi implineasca planul, deoarece il apucase groaza – bucata de lemn se caina, se plangea si se gadila asemenea unui copil. Mesterul Cireasa decide sa valorifice in alt fel materialul si-l daruieste bunului sau prieten Geppetto, pentru a-si mesteri o papusa.

In saracia odaitei sale de la parter, Geppetto isi ia uneltele si-o faureste dandu-i numele Pinocchio, pentru a-i purta noroc. Odata sculptat, Pinocchio incepu sa zburde prin incapere, iar ajuns in dreptul usii, tasneste in strada topaind ca un iepure. Din goana ametitoare il opreste un jandarm, insa in valtoarea evenimentelor, Geppetto ajunge la inchisoare, iar micul strengar scapa.

Cod produs: 978-606-94805-2-6
Categorii:,
Autor(i)

Editura

Aparitie

2021

Coperta

cartonata

Format

21 × 29.7 cm

Pagini

144

Review-uri client

Nu exista inca review-uri.

Adauga un review la “Pinocchio”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *