Scandalul

48.00 lei

Situat in inima padurii, Bjornstad-ul pare un oras mort. Singura sansa ca economia sa reinvie este ca echipa de juniori sa castige finala campionatului de hochei. Dar pentru unii dintre tinerii hocheisti de saptesprezece ani, educati in spiritual „doar victoria conteaza” presiunea devine prea mare.

Livrare in: 5-6 zile lucratoare

Situat in inima padurii, Bjornstad-ul pare un oras mort. Singura sansa ca economia sa reinvie este ca echipa de juniori sa castige finala campionatului de hochei. Dar pentru unii dintre tinerii hocheisti de saptesprezece ani, educati in spiritual „doar victoria conteaza” presiunea devine prea mare, iar importanta pe care o dau victoriei transcende dimensiunea morala a vietii lor in comunitate. Si atunci cand interesele – fie ele financiare, fie legate de glorie – devin mai importante decat oamenii, victimele devin vinovati, iar cei diferiti devin paria.

Backman aduce in discutie doua subiecte de actualitate: agresiunea sexuala si discriminarea etnica si de gen. Fara sa arate cu degetul, fara sa fie partinitor sau sa gaseasca vinovati, el pune pe tapet faptele, neomitand contextul, si-i lasa pe cititori sa judece singuri.

„Backman regizeaza cu atentie evenimentele care duc la molestare sexuala, astfel incat sa rezulte o constelatie de rasism, ura de clasa si sexism – o dramatizare in forta a temelor acestui roman.” USA Today

„Un roman matur, plin de compasiune.” Sunday Times

„Cu zeflemeaua lui de vestiar, cu hartuielile, lipsa de respect fata de imigranti [a unora dintre personaje], cu atitudinea lor de invinovatire a victimei si ignorarea anchetei politiei, romanul devine extrem de relevant. In scandalul nu este vorba doar despre un viol, ci si despre familiile din Björnstad care strang randurile si perpetueaza neadevarul ca sa se protejeze pe ei si echipa de hochei.” Star Tribune

„Un roman captivant, pe care cu siguranta il veti adora.” People

Cod produs: 9786067108026
Categorii:,
Autor(i)

Editura

Aparitie

2021

Coperta

brosata

Format

19.8 × 13.5 cm

Pagini

528

Review-uri client

Nu exista inca review-uri.

Adauga un review la “Scandalul”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *