Barza

35.00 lei

Vine primavara. Jakub, un baietel de undeva, dintr-un sat, se joaca prin gradina si pe deal cu prietena lui, Eliska. Ici-colo, cate un petec de zapada le aduce aminte de iarna. E soare si din ce in ce mai cald. Zi dupa zi, rasar ghioceii, apoi papadiile, apoi lalelele…

Livrare in: 3-4 zile lucratoare

Despre stabilitate si incredere, despre ce e trecator si ce ramane

Vine primavara. Jakub, un baietel de undeva, dintr-un sat, se joaca prin gradina si pe deal cu prietena lui, Eliska. Ici-colo, cate un petec de zapada le aduce aminte de iarna. E soare si din ce in ce mai cald. Zi dupa zi, rasar ghioceii, apoi papadiile, apoi lalelele… Animalele ies la lumina, multe pasari deja au pui. Ar cam fi vremea sa se-ntoarca si Blanka, barza care isi face cuib in fiecare an pe casa lui Jakub.

Dar daca anul acesta Blanka isi va face cuib in alta parte? Ca sa nu se intample asa ceva, Jakub se gandeste ca trebuie neaparat s-o intampine pe Blanka la marginea satului. Oare il va recunoaste barza pe baietel daca el va fi primul care ii va iesi in cale? Si va zbura dupa el pana la casa lui, spre a-si face cuib acolo unde l-a avut si anul trecut?

– Vezi, Eliska, ce bine ma cunoaste Blanka? M-a gasit singura, fara niciun ajutor. Chiar daca acum sunt mai mare.

Pornind de la simbolistica primaverii si a renasterii, Milena Lukesova ne propune o meditatie despre schimbare si statornicie, despre ce e trecator si ce ramane. Jakub creste, isi deschide aripile si descopera lumea, dar are nevoie, ca orice copil, de stabilitate si incredere, exact cum mama sa spune despre el: „Jakub al meu nu se pierde. Intotdeauna gaseste drumul bun.”

Cod produs: 9786068996578
Categorii:,
Autor(i)

Editura

Aparitie

2022

Coperta

cartonata

Format

25 × 24 cm

Pagini

36

Review-uri client

Nu exista inca review-uri.

Adauga un review la “Barza”