Haiku siberian

Autor(i):Jurga Vile

59.00 lei

Intr-o dimineata din anul 1941, un satuc lituanian este smuls din somn de sosirea intempestiva a armatei sovietice. Algis, un baiat de 13 ani, este deportat in Siberia impreuna cu mama si sora sa. La plecare, reuseste sa ia de acasa un album de fotografii, cateva mere si pe gascanul Martin. Este inceputul unui haiku siberian- un jurnal poetic al exilului si omeniei.

Livrare in: 2-3 zile lucratoare

Intr-o dimineata din anul 1941, un satuc lituanian este smuls din somn de sosirea intempestiva a armatei sovietice. Algis, un baiat de 13 ani, este deportat in Siberia impreuna cu mama si sora sa. La plecare, reuseste sa ia de acasa un album de fotografii, cateva mere si pe gascanul Martin. Este inceputul unui haiku siberian – un jurnal poetic al exilului si omeniei.

Cum primeste Algis frigul, foamea si puricii? Cum supravietuieste dorului de tata? Cum se indragosteste? Inspirata de povestea adevarata a tatalui autoarei, Haiku siberian este jurnalul unei calatorii de suferinta si, in acelasi timp, de vindecare. Dincolo de jurnalul micului Algis, ne regasim bunicii si istoria noastra recenta, care se poate vindeca doar prin neuitare.

Cartea Haiku siberian a obtinut numeroase premii inca de la aparitia sa din 2018. In 2021 a fost nominalizata la prestigiosul Premiu de Literatura germana pentru Tineret (DeutscherJugendliteratur preis). Alte premii:

a fost inclusa in catalogul White Ravens din 2017
premiul Cea mai buna carte a anului (IBBY Lituania, 2017)
premiul pentru cele mai bune ilustratii de carte de copii (IBBY Lituania, 2017)
premiul Cartea de copii a anului (Lituania, 2018)
a fost nominalizata la premiul Bologna Ragazzi (Italia, 2020)
a fost nominalizata la Festivalul international de Benzi Desenate de la Angoulême (2020)
premiul international Janis Baltvilks (Letonia, 2020)
a fost inclusa in selectia Honour List a IBBY din 2020
a fost nominalizata la Concursul international de carte Reading St. Petersburg (Rusia, 2021)
a fost nominalizata la prestigiosul Premiu german pentru literatura de tineret (Deuitscher Jugendliteraturpreis, 2021)

Jurga Vile (n. 1977) a studiat filologia franceza la Universitatea din Vilnius, apoi film si comunicare audiovizuala la Universitatea Sorbona III din Paris. De-a lungul timpului, a fost implicata in diverse proiecte culturale si a realizat traduceri din limbile franceza, engleza si spaniola. Romanul grafic Haiku siberian a aparut in 2017 si a fost prima carte a autoarei. Distinsa cu numeroase premii, cartea a fost adaptata pentru teatru si urmeaza sa fie transformata intr-un film de animatie.

Lina Itagaki (n. 1979) este ilustratoare si creatoare de benzi desenate din Lituania. A studiat limba japoneza la Universitatea din Tokio si are studii economice. Interesul pentru desen a determinat-o sa urmeze cursurile de grafica de la Academia de Arta din Vilnius, pe care a absolvit-o in 2014. Haiku siberian a fost prima ei carte publicata si proiectul cu cel mai mare succes. Lina are in lucru si alte romane grafice, fiind in mod special atrasa de temele istorice.

Cod produs: 9786068986319
Categorie:
Autor(i)

Editura

Aparitie

2021

Coperta

cartonata

Format

17 × 23 cm

Pagini

24

Review-uri client

Nu exista inca review-uri.

Adauga un review la “Haiku siberian”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *