Cer de-albastru

Autor(i):Dianne White

35.00 lei

O familie petrece o zi undeva, la tara. Mama si tata se ocupa cu una, cu alta, ba in casa, ba pe afara. Pe pajiste zburda un manz, vantul adie, marea aflata la doi pasi straluceste sub cerul albastru, copiii mari se joaca, iar bebelusul face ce fac bebelusii.

Livrare in: 3-4 zile lucratoare

O familie petrece o zi undeva, la tara. Mama si tata se ocupa cu una, cu alta, ba in casa, ba pe afara. Pe pajiste zburda un manz, vantul adie, marea aflata la doi pasi straluceste sub cerul albastru, copiii mari se joaca, iar bebelusul face ce fac bebelusii.

Norii, la inceput albi si razleti, se tot aduna si curand se dezlantuie furtuna. Una de vara, cu fulgere, tunete si ploaie in siroaie. Ce sa faci, sa privesti spectacolul pe fereastra sau sa te ascunzi sub patura? Iar cand furtuna se potoleste si soarele reapare, noroiul parca e facut special sa te tavalesti prin el. Stiu ei, purceii din cotet, ce stiu.

Povestea aceasta – sau poezia, cantecul, jocul – alegeti dumneavoastra, nu este despre o zi de vacanta sau o zi speciala, ci despre o zi cum sunt nenumarate alte zile cu totul si cu totul obisnuite, dar despre care abia dupa o vreme ne dam seama ca au fost perfecte.

Cantec, vant, joaca afara,
Alb pe-albastru, soare, vara.

Aceasta viziune a copilariei e redata de autoarea americana Dianne White in versuri scurte, ritmate, vesele, care suna ca un cantec sau o “numaratoare” din jocurile de copii, efect transpus cu fidelitate in limba romana de traducerea poetului Florin Bican. Ilustratiile sunt create prin linogravura combinata cu acuarela de Beth Krommes, o celebra ilustratoare (tot din Statele Unite) premiata cu Medalia Caldecott.

Misiunea mea este de a crea o arta care este plina de bucurie in spirit, universala in forma si disponibila tuturor. (Beth Krommes)

Dianne White nu este doar scriitoare, ci si profesoara, contactul zilnic cu copiii fiind unul dintre motivele pentru care s-a indreptat spre literatura:

Daca as conduce lumea si as putea schimba ceva cu adevarat, as incepe prin a-i pune pe responsabilii din invatamant, fie ei directori de scoala, inspectori ori politicieni, sa treaca prin niste stagii de pregatire la clasa, adica acolo unde are loc practic procesul de educatie. Poate e putin demodata aceasta idee, de pregatire “la locul de munca”, dar nu-mi pot imagina o modalitate mai buna pentru ca toti cei pusi sa conduca scoala sa dobandeasca o cunoastere profunda, din interior, a ceea ce este nevoie pentru o pregatire solida a noilor generatii. De asemenea, m-as asigura ca fiecare scoala are o biblioteca si un bibliotecar competent, plus fonduri suficiente pentru orice achizitii necesare. Nimic nu este mai eficient pentru educatie decat profesorii pasionati si, pentru ca au tot ce le trebuie, liberi sa se concentreze pe transmiterea cunostintelor si a bucuriei de a invata.

Best Picture Books of 2014 – Boston Globe
Best Books of the Year 2014 (Ages 3-5) – Amazon
December’s Best Books for Young Readers – Washington Post
Editors’ Choice: Books for Youth, 2014 – Booklist

Cod produs: 9786068996479
Categorii:,
Autor(i)

Editura

Aparitie

2021

Coperta

cartonata

Format

22 × 29 cm

Pagini

48

Review-uri client

Nu exista inca review-uri.

Adauga un review la “Cer de-albastru”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *