-
Casa in timpul noptii
Aceasta frumoasa carte de citit impreuna la culcare le dezvaluie copiilor un univers ocrotit de luna si de stele, de parinti si de bucuria pe care ne-o ofera lucrurile simple si familiare: o camera, o pisica, o fereastra, o cheie, o carte… Teama de intuneric.
-
O casa capricioasa
O carte ilustrata cu gingasie, in editie bilingva romano-ucraineana, dedicata copiilor care nu ne lasa sufletul sa imbatraneasca.
-
Broscoiul din fantana
Micul broscoi traieste de cand se stie in adancul unei fantani si e fericit. Pietre de jur imprejur, acoperite de muschi, un ochi de apa in mijloc in care poate sa inoate in voie, un petic de cer si gaze care se aventureaza nesabuite in fantana si din care mananca pe saturate – asta e toata lumea, crede broscoiul.
-
O portocala de Craciun
Povestea ne duce in familia Stowell si ne imprieteneste cu Frankie, mezinul familiei. Frankie mai are opt frati. Pentru ei, fiecare Craciun este cu totul si cu totul special, pentru ca tatal lor le aduce de departe, cu trasura, noua portocale. Cate una pentru fiecare copil.
Dar iarna aceasta e grea, trenurile si trasurile nu fac fata zapezilor, si cei noua copii risca sa ramana nu doar fara mult asteptatele portocale, ci si fara tata de Craciun. O inlantuire de intamplari il fac pe Frankie sa simta care este cu adevarat sufletul acestei sarbatori, desi tocmai portocala lui pare sa lipseasca de pe semineu.
-
Craciun in satul Harmalaia
Satul Harmalaia este foarte mic, insa are o multime de copii. Pentru ei, Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare si participa din tot sufletul la pregatiri. Fac turta dulce (inimioare, stelute si mai ales purcelusi), cara lemne de foc cu sania (asta e cam plictisitor) si aduc brazi din padure pentru a fi impodobiti. Sunt nerabdatori in Ajun (cine ar fi zis?) cand trebuie sa vina Mosul cu cadouri, si plini de veselie in ziua de Craciun, cand canta, danseaza, mananca bunatati si se joaca in zapada pana seara.
-
Pachet Enciclopedii
Pachet enciclopedii – cuprinde doua enciclopedii uriase, despre doua fenomene ale lumii naturale: arborii si albinele.
Semnate de artistul polonez Piotr Socha, cele doua enciclopedii sunt un tezaur de informatie si realizare artistica.
190.00 lei -
Serafim si masinariile fermecate
Serafim este un parizian pasionat de inventii. Strange obiecte vechi, colectioneaza lucruri neobisnuite si mestereste tot felul de masinarii. Azi un autovehicul, maine un chiosc ambulant de unde poti cumpara inghetata si castane coapte, dar unde iti poti ascuti si uneltele casnice. Alta data, o uriasa masinarie-orchestra, care poate crea deopotriva muzica si tacere.
-
Arborii (carte gigantica)
O enciclopedie impresionanta despre arbori, ilustrata de autorul best-sellerului Albinele.
-
Barza
Vine primavara. Jakub, un baietel de undeva, dintr-un sat, se joaca prin gradina si pe deal cu prietena lui, Eliska. Ici-colo, cate un petec de zapada le aduce aminte de iarna. E soare si din ce in ce mai cald. Zi dupa zi, rasar ghioceii, apoi papadiile, apoi lalelele
-
Baiatul acela, Emil
Istet, curajos, pus pe joaca, dar si spunand mereu ce gandeste, Emil este un simbol al copilariei asa cum ar trebui sa fie: libera si fericita.
Emil este un baiat dintr-un sat, Katthult, din Suedia de demult. Este un nazdravan cum nu s-a mai pomenit, spune lumea despre el, iar poznele sale l-au facut vestit in sat si prin imprejurimi.
-
Supa de soricel
Un soricel fericit – „statea sub un copac si citea o carte” este prins de o nevastuica. Aceasta e infometata, asa ca nu sta pe ganduri: va face o supa grozava din soricel. Cum ar putea acesta sa se salveze?
-
Emozaurul Thrilly si Contesa Furiossa
Ceva bizar se intampla cu copiii de pe Taramul Oamenilor: nemiscati din fata calculatoarelor, se transforma in copii-slime! Va imaginati ce ingrijorare o cuprinde pe simpatica maimutica Hotomana! Dar ea gaseste repede un prieten care poate rezolva situatia: emozaurul Thrilly, cel care stie totul despre FURIE.
45.00 lei -
De ce-l iarta Irinel pe Bully
Irinel e un manz vesel si bucuros de plimbarea pe pajistile smaltuite cu flori. Cand taurasul Bully ii sugereaza sa traverseze paraul pe o punte, Irinel nu ezita… poate doar un pic. Puntea nu e tocmai cea mai buna alegere, se pare, pe moment, dar in cele din urma ii leaga pe cei doi intr-o prietenie trainica!
45.00 lei -
De ce n-asculti, Urechi-cu-Calti?
Catinel e un magarus mai incet, mai sensibil, mai iubitor de singuratate decat fratii lui, care se uita cam chioras la el. Poate nu stiati, dar magarusii sunt organizati ca o armata, cu generali care dau comenzi si cu soldatei care asculta. Numai Catinel al nostru nu respecta ordinea militaroasa din familie. Si face stanga cand i se comanda sa faca dreapta, trece printr-un gard interzis…
45.00 lei -
Basme africane
Povestile traiesc numai daca sunt spuse mereu
IN AFRICA se spun povesti din cele mai vechi timpuri. Popoarele africane vorbesc peste o mie de limbi – mai multe decat pe oricare alt continent. Intelepciunea populara s-a transmis de la om la om si din ea s-au nascut multe povesti care se mai spun si astazi. -
Charlie Ciocolata si cartea lui preferata
Charlie Ciocolata citeste o carte despre un capitan de pirati, care citeste o poveste despre o fetita, Bucle Aurii, care citeste despre un cavaler, care citeste despre o broscuta…
Oare unde ne va duce povestea pana la urma? -
Familia Soricel si lacul libelulelor
„Sa mergem la lacul libelulelor” spune Bradut intr-o zi. Adica sa strabatem padurea prin iarba inalta, pe sub florile uriase si pe langa parau, sa ne facem plute din crengi si sa vaslim pe lac, sa ne uitam cum stralucesc in soare libelulele ca niste diamante zburatoare sau sa privim broastele cum sar de colo-colo?
-
Drumul spre Valea Mominilor
Bunatate, prietenie, dragoste, libertate.
Draga cititorule, cartea pe care o tii in mana o sa te poarte in aventuri extraordinare cu Momi, familia lui si toti prietenii lor din Valea Mominilor. -
O poveste intarziata
Patru creaturi foarte rabdatoare asteapta sa inceapa povestea. Dar un iepuras e mai putin rabdator. De ce sa astepti cand ai o imaginatie fara margini si un ghiozdan plin cu creioane colorate? Povestea o poti incepe chiar tu. E un joc de care nu te poti plictisi niciodata cand esti copil, mai ales cand regula creativitatii este ca nu exista reguli.
-
Frunza de aur
Lumea e frumoasa si plina de minuni. Ne ofera tot ce ne trebuie si e loc pentru toti. De ce nu ne e de ajuns?
-
Mama este ca o casa
Cum este o mama? Un copil abia nascut nu poate raspunde, fireste, dar daca ar putea, oare ce ar spune?
-
Schimbare de aer
A fost odata o Casa care-si indragea mult locatarii. Ii adapostea, ii incalzea, ii incuraja. Oamenii o ingrijeau si Casa era fericita. Dar intr-o zi, locatarii au inceput sa se certe. Ce-i placea unuia, altul detesta. Ce aveau unii, voiau si ceilalti. Distrugeau nepasatori totul in jur. Nici vorba sa mai aiba grija de Casa, ca pana atunci. Iar o Casa neingrijita poate sa moara.
-
Ce a facut marchizul cand a aflat
Ce a facut marchizul cand a aflat este o antologie ilustrata de povesti ale lumii, semnata de calatorul-povestitor Brad Florescu. Asemenea celorlalte titluri din colectia Frontiera Clasic, cartea de fata le propune copiilor o selectie inedita de povesti ale lumii, ilustrate si repovestite in cheie moderna.
-
Harry Potter si prizonierul din Azkaban, editie ilustrata
Stapanul Intunericului sta singur si fara prieteni, parasit de discipoli. Slujitorul i-a fost pus in lanturi doisprezece ani. Astazi, inainte de de miezul noptii, slujitorul va scapa din lanturi si va porni sa-si regaseasca stapanul.
-
Getii lui Burebista si lumea lor
Cele sase veacuri de istorie infatisate in aceasta carte sunt, poate, epoca cea mai pasionanta si una dintre cele mai putin cunoscute din trecutul stramosilor nostri. Radu Oltean ne spune povestea lor asa cum nu a mai facut-o nimeni, in cuvinte limpezi si cu sute de ilustratii detaliate si explicate pe larg: scene de lupta, de viata cotidiana sau de ritual, arme, podoabe, vesminte sau cetati desenate si pictate cu maiestrie artistica si cu atentie la cele mai mici amanunte arheologice si istorice.
-
Vad, nu vad, intrevad
Ce vede un copil la nastrere? Cand a aparut lumina? Cate nuante si ce culori poate distinge ochiul uman? Dar ochii cameleonului?
Sa descoperim impreuna intregul univers al lucrurilor vazute, de la iluzii optice, simboluri si complexitatile limbajului Braille si pana la acele curiozitati si mistere imposibil de patruns cu ochiul liber.
-
Povestiri dupa Shakespeare
Cele mai cunoscute piese de teatru ale lui William Shakespeare sunt repovestite si ilustrate pentru copii intr-o editie minunata, tiparita in conditii de lux. Trecand de bariera vocabularului elisabetan, copiii si adolescentii pasionati de literatura pot face cunostinta cu lumea pieselor lui Shakespeare: Romeo si Julieta, Macbeth, Hamlet, Visul unei nopti de vara, Cum va place, Furtuna s.a.
-
Frederick
Iarna se apropie cu pasi repezi si toti soriceii aduna provizii mai putin Frederick, un soricel poet din varful mustatilor pana in capatul cozii, care, spre nedumerirea tuturor, prefera sa stranga culori si raze de soare. Dar cand zilele se scurteaza si zapada incepe sa se cearna, povestile minunat colorate pe care le deapana le incalzesc inimile prietenilor lui.
-
Capitanul Toby
Este o noapte intunecata furtunoasa, iar Toby nu poate sa doarma. Casa toata pare sa se rasuceasca si sa se invarta in loc, ca o corabie in mijlocul oceanului… si in curand Toby intra intr-o lume fantastica unde se afla chiar pe ocean, prins intr-o aventura stranie si nebuneasca.
-
Mestereste acasa cu Findus (seria Pettson si Findus)
Inspira-te din aceasta captivanta carticica de activitati potrivite pentru fiecare sezon, cu splendidele ilustratii ale inegalabilului Sven Nordqvist!